facebook
Actualitate Local

Contract semnat! Vin BANI EUROPENI într-o comună din Iași. Proiect important pentru comunitate

O comună din Județul Iași a ajuns să facă proiecte inedite și importante pentru comunitate cu bani europeni. Edilul din Popricani, Valeriu Pârlog a semnat contractu lde finanțare pentru construirea unui stadion în Popricani.

Pas uriaș pentru tinerii din comuna Popricani.  Zeci de mii de euro vor fi investiți într-un obiectiv abia așteptat de tineri.  Comuna Popricani se înscrie încă o dată în rândul comunelor în care lucrurile evoluează în mod continuu, datorită investițiilor.

Veste DEOSEBITĂ pentru comuna Popricani, din Iași. Proiect de anvergură cu șanse uriașe de…

Contractul de finațare, cu fonduri europene, pentru stadion a fost semnat la sfârșitul lunii iulie 2018.

În scurt timp popricănenii se vor putea lăuda cu un stadion la care multe cumune și orașe doar visează. Peste 50.000 de euro vor fi investiți în construirea unui stadion cu fonduri europene.

Primarul Valeriu Pârlog:  „Schimbările încep să se vadă și prin astfel de proiecte”

„Prin acest proiect cu fonduri europene, redăm comunității din Popricani o altă perspectivă. Cu acest proiect arătăm că ducem comuna mai departe, investind acolo unde trebuie, adică investim și pentru tineret. Contractul este semnat iar lucrurile, în prioada următoare, vor intra pe făgașul normal. Schimbările încep să se vadă și prin astfel de proiecte. Arătăm prin proiectele elaborate alături de echipa din Primărie că urmărim cu adevărat dezvoltarea comunității și condiții mai bune pentru toți”, transmite primarul Valeriu Pârlog.

Primarul se ține de promisiuni

Avânt URIAȘ pentru comuna Popricani! Proiect de milioane de euro pentru apă și canalizare în toate satele

În urmă cu câteva luni primarul Valeriu Pârlog anunța public despre investiție.

„Ca răspuns la licitația de proiecte derulată în cadrul sM 19.2, a fost depusă la OJFIR Iași, cererea de finanțae cu titlul AMENAJARE, ÎMPREJMUIRE ȘI DOTARE CU ECHIPAMENTE DE SPECIALITATE STADION ÎN SAT POPRICANI, JUDEȚUL IAȘI (…)

Vă informăm că în urma verificării cererii de finanțare la nivelul CRFIR 1 Iași și după aprobarea de către Directorul General Adjunct CRFIR 1 Iași a Raportului de evaluare din data de 05.06.2018, proiectul dumneavoastră este:  Eligibil și selectat, cu o valoare publică nerambursabilă de 46.807,00 euro”, au transmis reprezentanții Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale.

Edilul Popricaniului, Valeriu Pârlog a accentuat cu această ocazie rolul echipei create în Primărie și noua etapă din „viața comunei”, aceea de atragere de fonduri europene.

„După eforturile conjugate de-a lungul timpului, alături de echipa creată, încep să apară și roadele. Prin acest proiect redăm tinerilor din localitatea noastră și nu numai șansa la o viață diferită, la viața pe care o merită cu sport, recreere și chiar spectacol. Redăm oamenilor speranța și le arătăm de data aceasta, în special tinerilor, că se poate și la noi. (…)

𝗖𝗼𝗺𝘂𝗻𝗮 𝗣𝗼𝗽𝗿𝗶𝗰𝗮𝗻𝗶 𝘃𝗮 𝗮𝘃𝗲𝗮 𝘀𝘁𝗮𝗱𝗶𝗼𝗻 𝗰𝗼𝗻𝘀𝘁𝗿𝘂𝗶𝘁 𝗰𝘂 𝗳𝗼𝗻𝗱𝘂𝗿𝗶 𝗲𝘂𝗿𝗼𝗽𝗲𝗻𝗲. Valoarea totală este de 82.302 euro din care valoarea eligibilă 55.700 euro și valoarea neeligibilă de 26.602 euro. 𝗠𝘂𝗹𝘁 𝘀𝘂𝗰𝗰𝗲𝘀 î𝗻 𝗮𝘁𝗿𝗮𝗴𝗲𝗿𝗲𝗮 𝗱𝗲 𝗳𝗼𝗻𝗱𝘂𝗿𝗶 𝗲𝘂𝗿𝗼𝗽𝗲𝗻𝗲!”, a transmitea Valeriu Pârlog, primarul comunei Popricani, la momentul anunțului privind contractul cu bani europeni pentru Stadion.

Comuna Popricani este la câțiva kilometri de municipiul Iași, fiind în plină expansiune datorită investițiilor și a migrației spre viața la țară.

1 Comments

    • Paul Alexandru 12:15

      Dar pentru străzi nu face proiecte primăria? Suntem in mocirla din totdeauna și meritam străzi căci suntem și noi tot din Europa , satul cuza vodă este pietruit dar când ploua sau cum e acum iarna , pentru noi este un calvar, ce condiții trebuie sa îndeplinesc sa ma ocup personal de un astfel de proiect european nerambursabil, in situația data ca un simplu cetățean al acestei comune? Va mulțumesc ,astept răspuns

Leave A Comment