facebook
Timp liber

Expoziție de carte la BCU Iași. Cărți din Colecții Speciale pot fi văute până pe 31 ianuarie

Bibliofilii și vizitatorii bibliotecii universitare din Iași pot vedea cărți ale Departamentul Colecții Speciale, într-o expoziție dedicată lui Mihai Eminescu. Expoziție de carte organizată de Departamentul Colecții Speciale, deschisă în perioada 14-31 ianuarie, în spațiul expozițional de la etajul I al sediului central. 

loading...

Concurs literar cu premii surpriză dedicat iubirii la Biblioteca Județeană „Gh. Asachi” Iași

În semn de prețuire și admirație, Biblioteca Centrală Universitară „Mihai Eminescu” îl omagiază de Ziua Culturii Naționale, la cei 170 de ani de la naștere, pe „poetul nepereche”.

Eminescu și-a depășit epoca și a schimbat totul în sfera poeziei, devenind un strălucit exponent al literaturii române și universale. Așa cum au spus-o exegeții operei poetului, Eminescu este valoarea absolută a culturii româneşti. Apărut în literatura secolului al 19-lea ca „un meteor din alte lumi”,

Eminescu a creat într-un timp scurt o operă artistică cu nebănuite valențe, care, după mai bine de o sută de ani, nu a fost încă complet descifrată. Necunoscând terestrele hotare, creația sa a pătruns și în spațiul altor culturi prin traduceri.

CJ Iași face cetățeni de onoare: Iată primele personalități

Primele traduceri în limbile germană, franceză și engleză sunt expuse astăzi alături de ediții bibliofile ale operei poetului.

Preocuparea oamenilor de cultură, scriitori, traducători, ilustratori și tipografi de a contribui la editarea operei eminesciene este oglindită și de edițiile liliput ale poemului „Luceafărul” sau de reeditările ediției princeps care pot fi admirate de publicul larg în cadrul expoziției.

INFO

Biblioteca Centrala Universitara Iasi

Strada Păcurari 4 / 700511 Iaşi, România

Telefon: +40 232 264245

Fax: +40 232 261796

Emailbcuis@bcu-iasi.ro

Webwww.bcu-iasi.ro

FBwww.facebook.com/BCUIasi

1 Comments

  1. Pingback: Vizitați GRATIS hărți de arhivă expuse la Palatul Culturii - pm24.ro

Leave A Comment