facebook
Actualitate Local Social

Comunicate ZDROBITOARE! La Vaslui, greu cu limba română. Primar „încurcat” de proprii conslieri de imagine

Un comunicat publicat de reprezentanții Primăriei Vaslui scoate în evidență carențe majore, privind limba română, ale oamenilor din apropierea primarului Vasile Pavăl. Cei care ar trebui să-l ajute pe edilul Vasluiului pe latura comunicării, uneori mai mult îl încurcă.

loading...

Ținând cont că fiecare primar are consilieri care ar trebui să se ocupe de palierul comunicării, la Vaslui, Vasile Pavăl este mai mult încurcat de consilieri, date fiind modul de elaborarea a comunicatelor.

Situația nu este una singulară. Mai multe comunicate emise de administrația vasluiană conține erori de limba română, de la greșeli gramaticale la erori de sintaxă. Mai mult, despre virgule sau semne corespunzătoare de punctuație nici nu poate fi vorba uneori.

Tudorel Toader îi dă replică voalată lui Cristi Danilet: „cine a dezinformat de data aceasta, dar nu …

Redăm mai jos, subliniat cu greu/bold, câteva din greșeli.

„Prin operatorul SC GOSCOM VASLUI SA, Primăria municipiului Vaslui va efectuea (sâc) lucrări de combatere a țânțarilor pe raza municipiului Vaslui, după cum urmează:

VINERI – 13.07.2018 între orele 22.00 – 01.00 pe traseul: Parcul Movas, Curțile Domnești, Teatrul de Vară, Parcul Copou.

În funcție de condițiile meteorologice, lucrările vor fi reprogramate în următoarele 24 ore.

SC GOSCOM VASLUI SA desfășoară activitatea în baza Autorizației Sanitar-Veterinară nr. 111 din 25.07.2012 și utilizează K-Othrine EC 25 produs avizat de Comisia Națională pentru produse biotice din cadrul I.N.S.P., nr. aviz 1349 BIO/18.05.14.

PRECAUȚII: Sunt atenționați crescătorii de albine și pasionații de sericicultură în luarea de măsuri de protejare deoarece insecticidele utilizate pot fi periculoase pentru familiile de albine și viermii de mătase”, au anunțat reprezentanții Primăriei Vaslui.

Marii ACTORI ies în STRADĂ împotriva „PENALILOR”! F. Călinescu, O. Pellea, M. Manole strâng…

Alt comunicat, alte greșeli

Redactorii pm24.ro au analizat și alte comunicate, constatându-se că sunt aceleași „năravuri”. De exemplu într-un alt comunicat referitor la un „Raport final deplasare SUA”, s-au putut observa alte erori. „Urmare a acestei recunoașteri, AMR a transmis Primăriei mun. Vaslui invitația a face parte din delegația oficială și de a efectua, (SÂC) în perioada 06 – 20 mai 2018, o vizită de lucru în Canada și Statele Unite ale Americii, în scopul studierii experienței avansate a acestor țări, stabilirii de contacte cu organizații omoloage și dezvoltarea de parteneriate care să contribuie la promovarea bunelor practici și a schimbului de experiență în domenii de interes comun: regenerare urbană, digitalizare, parteneriat public-privat, atragere de investiții străine, valorificarea potențialului de import-export, transport public, colectare de deșeuri și reciclare, infrastructură.”, se arată într-o frază kilometrică, fără cap și coadă a altui comunicat.

Citiți comunicatul în întregime aici:

Cititi aici comunicatul din imaginea de mai jos:

Leave A Comment