facebook
Actualitate Local Mozaic

Era TIMPUL! Veste bună pentru siguranța pădurilor. Pe CRIZĂ Garda Forestieră și ARMATA scoasă în controale la păduri, depozite, drumuri forestiere

Veste mult așteptată pentru pădurile din întreaga ROmânie. Prin Ordonanța numărul 7 se prevede că pe timpul crizei pentru protejarea pădurilor Garda Forestieră iese la controale, alături de militari, jandarmi etc.

loading...

Măsura vine de la ministrul Mediului Costel Alexe, în contextul în care acesta a fost acuzat de mai mulți colegi de partid, politicieni din Iași (Marius Bodea, Mihaela Popa etc) că de sub nasul său, din pădurea Bârnova-Dobrovăț s-a furat lemn de milioane de euro, așa cum au precizat și surse media locale.

S-a cerut suspendarea tăierilor de păduri chiar de către liberalul Marius Bodea, coleg de filială cu Costel Alexe.

Dispută POLITICĂ pe salariile profesorilor! Politician de Botoșani: „intenționați sa tăiați din nou salariile profesorilor”

„❗ORDONANȚA MILITARĂ NR. 7:

Gărzile Forestiere vor fi în teren, alături de echipajele MAI și MApN🇹🇩

Suntem permanent pe teren și trebuie să ne asigurăm că, pe perioada stării de urgență, legislația silvică este respectată și pe căile rutiere nu se transportă lemn exploatat ilegal.

Potrivit actului normativ publicat în această seară, inspectorii Gărzilor Forestiere se vor alătura dispozitivelor de ordine publică și control rutier împreună cu echipajele Ministerului Afacerilor Interne și Ministerului Apărării Naționale care controlează respectarea măsurilor de combatere a răspândirii COVID-19 pe întreg teritoriul țării, în vederea desfășurării activităților specifice pe linie de control silvic și controlului legalității transporturilor de masă lemnoasă.

Chiar dacă mulți și-au imaginat că în vremuri de criză epidemiologică vigilența statului poate fi ușor înșelată, instituțiile noastre de control sunt la datorie, desfășurând acțiuni de prevenție și control în fond forestier, la depozite, pe drumurile forestiere și pe drumurile publice!”, a transmis ministrul Alexe.

Un avocat ieșean a tras semnalul de alarmă. Vin executările pe bandă: „se profită de contexul acesta în care omul este bulversat”

Contextul măsurii: acuzat grav de colegii de partid 

Alexe a fost acuzat grav de colegii de partid că în perioada în care este la conducerea Ministrului Mediului pădurile sunt tăiate pe capete. Cel mai vizibil fiind conflictul public cu deputatul Marius Bodea, parlamentar PNL.

„Am constatat că sunt numeroase sesizările populaţiei cu privire la defrişările masive ce au loc în această perioadă. Poliţia şi Jandarmeria sunt prinse în acţiunile pandemiei şi nimeni nu mai poate să verifice ce se întâmplă în pădurile ori pe drumurile din România, unde se transportă masă lemnoasă“,  a scris tranșant liberalul Bodea.

Alexe a replicat:Vă rog să încetaţi să promovaţi dezinformări şi să induceţi, contrar prevederilor ordonanţelor militare, panică în rândul populaţiei, căci informaţiile pe care le furnizaţi nu au absolut niciun fundament real şi au doar rolul de a exploata electoral o emoţie socială pe fondul actualei crize medicale la care chiar dvs. faceţi referire! (…) Vă asigur că încă de la primele informaţii în privinţa tăierilor din pădurea Bârnova am luat atitudine şi avut discuţii şi întâlniri cu reprezentanţii Direcţiei Silvice Iaşi, cu direcţia Păduri din cadrul Ministerului Mediului, Apelor şi Pădurilor şi cu toţi factorii implicaţi pentru a identifica varianta optimă de regenerare, dar şi de conservare a pădurilor din jurul Iaşului“.

Bodea i-a transmis lui ALexe să-și facă poze cu „cu zecile de mii de cioate (n.r. din codrii Iașiului) rămase în urma «acţiunilor legale» de care ne tot vorbiţi şi apoi postaţi-le pe pagina dumneavoastră şi explicaţi lumii că aşa e bine“.

Ai un pont, care poate fi știre?

Așteptăm informațiile dumneavoastră la adresa pm24.office@gmail.com sau trimite-ne știrea dumneavoastră și o publicăm. Asigurăm confidențialitatea informațiilor transmise. Pute-ți trimite informații, poze, video sau documente care pot constitui începutul unei anchete sau chiar o știre.

Noi ținem cu adevărul!

Leave A Comment