facebook
Actualitate Local Social

În sfârșit!Anunțul A fost făcut de Minister! Elevii vor primi banii meritați, dar soluția e provizorie

O veste bună pentru elevi. Ministerul Educației și Cercetării (MEC) a făcut anunțul. Potrivit ministrului Monica Anisie  unaeia din cele mai problematici situații pentru elevi i s-a găsit rezolvare. S-a găsit o soluția ca elevilor să li se acorde banii cheltuiți cu naveta. 

loading...

Videochatul combătut la Iași cu amenzi de 2.000 de lei. Primarul Mihai Chirica a somat firmele

Astfel că, în ultimele două săptămâni au avut loc mai multe întâlniri interministeriale pe tema asigurării transportului elevilor școlarizați în altă localitate decât cea de domiciliu. Astfel, în urmă cu câteva zile, la sediul MEC a avut loc o nouă întâlnire de lucru pe această problematică. Au răspuns invitației domnul Ion Ștefan, ministrul lucrărilor publice, dezvoltării și administrației, domnul Ionel Scrioșteanu, secretar de stat, Ministerul Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor, însoțiți de echipele tehnice, precum și reprezentanți ai Consiliului Național al Elevilor.

Așa arată România NORMALĂ! Pădurar acuzat de „jaf la drumul mare” în Bucovina pus ministru

Cum va fi deblocată situația

Potrivit reprezentanților ministerului Educației va fi emisă o Ordonanță de Urgență pentru deblocarea situației.

„În acest context, pe termen scurt, pentru a debloca situația decontării transportului elevilor, este necesară emiterea unei Ordonanțe de Urgență pentru modificarea art. 84 din Legea educației naționale nr. 1/2011, cu modificările și completările ulterioare. Modificarea este necesară pentru a pune în concordanță legislația cu decizia Curții Constituționale a României, care a statuat că decontarea pe „bază de abonament” este neconstituțională, deoarece creează o diferență de tratament juridic între elevii care pot prezenta abonament și elevii care, din diferite motive obiective (de exemplu, lipsa transportului în comun), nu pot prezenta abonament, dar pot prezenta alte acte doveditoare”.

Leave A Comment