facebook
Actualitate Local

Totul OFICIAL! Ministerul Educației a făcut ANUNȚUL: „scenariul de lucru prevede reluarea cursurilor în luna iunie”

Ministerul Educației și Cercetării a venit cu anunțul mult așteptat pentru elevi, cadre didactice și tot personalul din învământ. Potrivit informațiilor transmise de Biroul de Comunicare al Ministerului Educației s-a hotîrâr, împreună cu partenerii educaționali – reprezentanții elevilor, studenților, părinților, cadrelor didactice și cei ai Consiliului Național al Rectorilor, măsurile care se impun în vederea reluării cursurilor și a finalizării cu succes a anului școlar și universitar 2019/2020. Cele mai importante măsuri se referă la încheierea situației școlare, olimpiade, desfășurarea probelor de bacalaureat etc.

loading...

Medic infectat din Suceava cu ipoteză ȘOC! Flutur „are COVID19” ca să scape de belele:„adevărul se vede la analize”

În funcție de evoluția pandemiei de coronavirus, aceste măsuri pot suferi modificări.

„În cadrul întâlnirii cu partenerii educaționali, s-au mai stabilit următoarele măsuri:

  • În funcție de data la care se vor relua cursurile, probele scrise ale Evaluării Naționale și ale examenului național de Bacalaureat ar putea fi organizate în luna iulie.
  • Programele de examen pentru Evaluarea Națională și Bacalaureat nu vor cuprinde materia aferentă semestrului al II-lea.
  • Evaluările pentru clasele a II-a, a IV-a, a VI-a, olimpiadele și concursurile școlare, precum și simulările pentru examenele naționale vor fi anulate.
  • Sesiunea specială a examenului național de Bacalaureat pentru olimpici va fi anulată.
  • Situația școlară a elevilor se va încheia cu minimum două note, cărora li se adaugă nota din teză, acolo unde este cazul.
  • Subiectele pentru tezele din semestrul al II-lea vor fi concepute doar din ce s-a studiat până la data de 11 martie 2020.
  • Calendarele pentru înscrierea în clasa pregătitoare, grădiniță și cel de mobilitate a personalului didactic vor fi decalate”, au anunțat oficialii din Educației.

Un avocat ieșean a tras semnalul de alarmă. Vin executările pe bandă: „se profită de contexul acesta în care omul este bulversat”

Leave A Comment