facebook
Actualitate Local

Mutare de ULTIMĂ ORĂ de la liderii social-democrați: „PSD nu o să se prostitueze pentru anticipate”

Social-democrații joacă dur în meciul cu liberalii pe tema anticipatelor, respectiv situația viitorilor parlamentari. Mai mult, a transmis un mesaj dur liberalilor, care vor anticipate doar pentru că sunt pe val.

loading...

În sfârșit!Anunțul A fost făcut de Minister! Elevii vor primi banii meritați, dar soluția e provizorie

Potrivit STIRIPESURSE.RO, Șerban Nicolae a declarat că parlamentarii romani ar deveni „rusinea planetei” daca ar accepta sa intre intr-un joc dupa demiterea Guvernului astfel incat sa respinga premieri „maimutoi” ca sa permita dizolvarea Parlamentului si organizarea de alegeri anticipate in vara. Social-democratul a precizat ca nu se pune problema ca parlamentarii PSD sa se ‘prostitueze’ in acest sens. Potrivit lui Serban Nicolae, se pot organiza alegeri parlamentare la termen in acelasi timp cu alegerile locale, iar noii parlamentari aleși să-și înceapă mandatul abia din septembrie.

„Alegerile anticipate sunt alegerile care se fac in urma dizolvarii Parlamentului. Ar trebui sa se potriveasca astrele, sau stelele de pe umerii unora, astfel incat sa se intruneasca si doua respingeri de solicitari de investitura si sa treaca si 60 de zile. Fac o mica paranteaza. Asta ar duce intr-o zona aberanta. Am fi rusinea planetei sa pui un maimutoi sa ceara vot de investitura, sa vina cu echipa guvernamentala si cu un program de guvernare dar de fapt sa se stie ca se respinge ca sa se ajunga la dizolvarea Parlamentului. Alegerile anticipate sunt gandite constitutional in conditii de criza politica, nu in conditii de calcul electoral, de conjunctura politica favorabila. Nu se pune problema in niciun caz, in conditii rationale, ca parlamentarii sa voteze un Guvern in bascalie sa nu ajunga la anticipate sa-si piarda mandatul, sau dimpotriva, nu se pune problema sa ne maimutarim toti.

Ne-am prostitua public toti parlamentarii facandu-ne ca respingem doua guverne sa treaca alea 60 de zile si sa se ajunga la anticipate. Anticipatele sunt consecinta unei crize obiective, nu la o formula oportunista de moment prielnic ‘Hai sa facem acum alegeri ca suntem pe val’”, a declarat senatorul PSD.

 

Leave A Comment