facebook
Actualitate De pe fix

Raluca Turcan apără REFORMA din sănătate

Vicepremierul Raluca Turcan intră în plin scandal pe reformele din sănătate, care ar urma să le permită spitalelor private să beneficieze nelimitat de fonduri publice. Vicepremierul Raluca Turcan afirmă, joi, că un guvern liberal ia măsuri liberale. Iar liberalizarea programelor de sănătate – propusă de Ministerul Sănătăţii – nu face decât să spargă monopolul unor spitale publice.

loading...

Turcan  dă asigurări că în baza contribuţiei sale, un pacient ar trebui să poate decide la ce unitate medicală doreşte să fie tratat. Cât despre acuzațiile care i se aduc lui Victor Costache, Turcan susține că acesta a spart monopolul statului asupra serviciilor de sănătate şi de aceea i-a deranjat grupul care ” ţine în frâu tot ce mişcă în Sănătate”, conform News.ro.

Citește și: În sfârșit!Anunțul A fost făcut de Minister! Elevii vor primi banii meritați, dar soluția e provizorie

Declarațiile vicepremierului pe Facebook

”Un guvern liberal ia măsuri liberale. De aceea vrem să promovăm actul normativ care dă libertate contribuabililor să aleagă unde se tratează. Dreptul pacientului de a alege dacă se tratează la stat sau la privat trebuie să conteze, nu interesele celor care vor să menţină controlul în sistem. Are sau nu românul dreptul să decidă dacă merge la un spital de stat sau la unul privat în baza contribuţiei la sistemul de sănătate? De ce un salariat care plăteşte ani de zile contribuţii la stat nu ar avea dreptul să se trateze la o clinică privată, iar serviciile să-i fie decontate din fondul de sănătate? De la această discuţie trebuie să plece orice demers privind drepturile pacienţilor”, a scris, joi, pe Facebook, Raluca Turcan.

Aceasta afirmă că România are cea mai ridicată rată a mortalităţii din cauze tratabile la nivelul UE.

”Liberalizarea serviciilor medicale ar însemna accesul rapid la tratament, servicii de calitate şi vieţi salvate. Ministrul Victor Costache a spart monopolul deţinut de câteva spitale de stat asupra rezidenţiatului. Acum, sparge şi monopolul statului asupra serviciilor de sănătate la care au dreptul românii în baza contribuţiei la stat. Normal că a deranjat şi deranjează în continuare un grup care ţine în frâu tot ce mişcă în Sănătate”, a mai scris Turcan.

Aceasta a apreciat că ministrul Victor Costache ”este un chirurg de excepţie, extrem de apreciat, un profesionist care cunoaşte sistemul medical îndeaproape, atât cel din România, cât şi cel din ţări cu servicii medicale mai performante”.

”Dacă vrem să facem reformă profundă în sistemul medical din România, avem nevoie de oameni cu viziune şi cu experienţă în domeniu”, a mai afirmat vicepremierul.

 

Ambulanță SPULBERATĂ de un șofer!

Leave A Comment