facebook
Actualitate International

Replica dură a Iranului la ameninţările lui Donald Trump

Preşedintele american Donald Trump a ameninţat, sâmbătă, statul Iranian.  El a promis că, dacă Republica Islamică atacă personal sau ţinte americane, va viza 52 de ţinte iraniene şi va lovi foarte rapid şi dur. Numărul 52 are valoare simbolică, fiind legat de criza ostaticilor din 1979, în timpul căreia 52 de diplomaţi de la Ambasada Americană din Teheran au fost ţinuţi captivi 444 de zile.

loading...

” Unele dintre aceste sit-uri sunt foarte importante pentru Iran” a spus preşedintele SUA.

Scandalul momentului! Donald Trump a luat o decizie care șochează planeta. A renunțat la un important summit

Ca răspuns la ameninţările lui Trump, preşedintele iranian, Hassan Rouhani, a scris pe Twitter: ” Nu ameninţaţi niciodată naţiunea iraniană. Cel care se referă la numărul 52 ar trebui să-şi amintească numărul 290. #IR655″. Rouhani a făcut referire la tragedia zborului Iran Air 655, doborât de o navă americană în luna Iulie, 1988, deasupra Golfului.  În acea zi au pierit 290 de persoane. Deşi au trecut mai mult de 30 de ani, această tragedie este încă prezentă în memoria colectivă iraniană, iar SUA este şi azi aşteptată să-şi ceară scuze.

Stenograma dintre Donald Trump și șeful NATO! Germania atacată: „este captiva Rusiei”

Mesajele ameninţătorare ale lui Donald Trump s-au multiplicat după ce, pe 3 Ianuarie, generalul Qasem Soleimani a fost ucis într-un raid american la Bagdad. După acel eveniment, Teheranul a promis că va răzbuna dur moartea generalului la momentul potrivit, inclusiv prin acţiune militară.

Leave A Comment