facebook
Povești urbane

Taina vinului „spoit”

Nepotul Mariței, l-a rândul său l-a procreat pe Mihăieță Băietu’ Frumos. Bineînțeles că sunt asemănări și diferențe între tată și fiu, dar în cazul vinului tatăl lui Băietu’ Frumos are multe nedumeriri. Este împresurat de o taină pe care se chinuie de mult timp să o deslușească. În realitate tata’ lui Mihăiță, deși este fratele lui Hagi Tudose sau Avarul lui Moliere, are anumite afinități pentru calitatea băuturilor și a mâncărurilor. (continuă după reclame)

loading...

Rar atâta prostie! VEZI ce înseamnă bărbatul „titrat și discret” al anului 2020! Caută femeie „căsătorită, dar independentă”.

Deși carnea îi place cel mai mult, (leguma lui preferată), acum s-a dat mai mult pe oase afumate, din cauza colesterolului și cafelele cu frișcă sunt mai diminuate.

Merge la piață cu produse „scumpe” și bunătăți ECO, aici se tocmește cu țăranii, gustă și degustă vinuri, rose, fragă, otonel, fetească, se gândește și discută cu bișnițarii și apoi cumpără, de la câte unul, care i se pare lui sau știe el că e credincios.

Ajuns acasă cu vinul, pe lângă că se împuținează zilnic, vinul lui „ Hagi” din vin roșu se transformă în maro, culori tulburi și cu gustul și naturalețea transformate.

Încep blestemele și amenințările: „să le paralizeze mâinile, să piardă banii și catranul să-i mănânce…” și multe altele aidoma.

Ea e Lenuța din Vaslui! Povestea femeii care a plecat la Spital și a dispărut! Ce trebuie făcut dacă o vedeți

Pe lângă blesteme, urmează scrisori la „miliție” pentru verificarea escrocilor din piață, care la rândul lor sunt copărtași, unși cu aceeași „unsoare” ieftină din același but de porc .

Interesant este că Hagi al nostru, îl întreabă pe Mihăiță dacă a umblat la sticle și știe precis că i-a luat și felul lui Băietu’ de a fi, dar totuși escrocheria e la piață.

Mai interesant este că, deși îi blesteamă și îi reclamă, sâmbăta viitoare este la aceeași piață, atras ca de un magnet, vorba românească „are, nu are treabă, e prezent acolo”. Discută iar cu băieții buni din piață și cumpăra iar vin.

Săptămâna asta se poate sa-l doară capul de la vin sau să i se schimbe doar gustul și nu și culoarea, iar blesteme, înjurături și sâmbăta viitoare bineînțeles merge la piață și îi amenință că-i pune pe toacă, dar iar cumpără vin.

 

Să ne spună Mihăiță Băietu’ Frumos Taina !!!

 

În realitate cheia Pandorei este la Mihăiță, fiind fiul lui tată-su îi place și lui vinul natural. Problema este că lui îi place în cantități mai mari, și dacă e gratis e și mai bun, pentru că nu te doare capul.

Ce face Mihăiță, consumă jumătate din sticlă și apoi are „remușcări”, merge la magazin și cumpără 2 l de vin ieftin: „ Pe trei cărări” „Trăienel” „ Nouă poloboace” sau „Codruț” și pune la completare. Bineînțeles că naturalețea lui Hagi se diluiază pe loc, dacă îi prea mult își schimbă culoarea și săracul escroc este blestemat și blamat.

Mai sunt cazuri când Mihăiță consumă toată sticla și îl face să creadă că s-a terminat vinul sau dacă își amintește face pe-a naivul „Nu știu tată, era pe aici, dar acum nu mai este…”.

Cei drept în piață sunt și escroci care au o mostră cu vin bun și acasă ajungi cu un carcalete.

Au fost cazuri când s-au întors oamenii și i-au stropit cu porcăria de vin, acum depinde de caz și de fiecare, și mai ales ce „șarpe de Dudău” ai în casă…

Leave A Comment